Make your own free website on Tripod.com

Rawatan Alternatif No: 1 di Malaysia

Testimonial

Home | Forum | Rawatan Mandian Ais | Rawatan Hiv / Aids | Rawatan Kanser | Rawatan Demam Denggi | Alkaline Water | Soalan | Tanda ditubuh | Kisah Benar | Penawar | Tangkap Jin | Siapa aku ? | Sel / Aura / Masa NW | Tips Kesihatan | Tips diet | Mandul | Air | Birthday | Beli Produk | Contact us
.

gambarorang.jpg

Testimonial no:1 ( Sakit Jantung ) - PPCVT Johor -

 
Nama: Hj Tawel bin AhmadSaya dah ok!
No. K/P : S2001884D
Jenis penyakit: Jantung tersumbat

Ringkasan penyakit
Tuan Hj Tawel mengalami penyakit jantung tersumbat dan seharusnya menjalani pembedahan pada 12 Ogos 2002 di National University of Singapore. Beliau telah menderitai penyakit ini selama 2 tahun. 

Beliau akan mudah berasa penat yang amat sangat. Tidak boleh berjalan sedikit walaupun 10 meter, beliau akan amat penat dan termengah-mengah.

Rawatan yang dijalankan sebelum kaedah CVT
Sebelum menjalani rawatan CVT beliau telah mencuba kaedah pemakanan Natural Food – CNI selama 2 tahun tetapi tidak berjaya. Beliau juga telah mengambil pil-pil dari Pakar Jantung tetapi tidak juga pulih.

Tempoh Rawatan CVT sehingga pulih
Rawatan secara CVT ini adalah selama 1 setengah bulan iaitu hari terakhir adalah yang disahkan oleh Pakar Jantung NUH bahawa pesakit telah sembuh sepenuhnya.

 

Pesakit yang dah pulih Tanda tangan PPCVT
PP CVT

Nama, No IC dan Tanda Tangan saksi
Saksi

Testimonial no:2 ( Darah Tinggi ) - PPCVT Johor -

En Abdul RahimNama: Rosita bte Mat Zain
No. K/P : 541001-01-5872
Jenis penyakit: Darah Tinggi

Ringkasan penyakit
Puan Rosita mengalami penyakit darah tinggi sejak 4 tahun. Beliau telah gagal dalam ujian doktor untuk menunaikan haji pada 22/Jan/2002 lalu di mana tekanan darah beliau adalah  150/210.

Rawatan yang dijalankan sebelum kaedah CVT
Sebelum menjalani rawatan CVT beliau telah telah mengambil pil-pil dari doktor hospital dan klinik tetapi masih tidak pulih.

Tempoh Rawatan CVT sehingga pulih
Rawatan secara CVT ini adalah selama 1 bulan. Beliau telah disahkan sihat oleh doktor Tabung Haji dan telah diluluskan untuk menunaikan haji pada 22/Jan/2003. Tekanan darah beliau pada masa pemeriksaan berkenaan telah kembali normal pada index 114/82.

 

Tandatangan pesakit
Tanda tangan pesakit
Tandatangan PP CVTPP CVT

Nama, No IC dan Tandatangan saksi
Saksi

Testimonial no:3 ( Masalah Kencing ) - PPCVT Johor -

En Abdul RahimNama: Abd Rahim Hj Siraj
No. K/P : 490302-01-5385
Jenis penyakit: Kencing Berdarah

Ringkasan penyakit
Tuan Hj Rahim mengalami penyakit pada ginjal sejak 2 tahn lalu yang menyebabkan kencingnya berdarah. Telah gagal dalam ujian doktor untuk menunaikan haji pada 22/Jan/2002 lalu.

Rawatan yang dijalankan sebelum kaedah CVT
Sebelum menjalani rawatan CVT beliau telah telah mengambil pil-pil dari doktor hospital dan klinik tetapi masih tidak pulih.

Tempoh Rawatan CVT sehingga pulih
Rawatan secara CVT ini adalah selama 1 bulan. Beliau telah disahkan sihat oleh doktor Tabung Haji dan telah diluluskan untuk menunaikan haji pada 22/Jan/2003. 

 

Tandatangan pesakit
Pesakit yang dah pulih
Abdul Rahim Hj Siraj
Tandatangan PP CVTPP CVT


Nama, No IC dan Tandatangan saksi
Saksi

Testimonial no:4 ( Masalah Kesuburan )  - PPCVT Johor -

Pn RokiahNama: Rokiah bte Hussin
No. K/P : 751029-06-5244
Jenis penyakit: Tiada kesuburan

Ringkasan penyakit
Telah berkahwin lebih dari 5 tahun, masih belum mempunyai anak, pernah keguguran dua kali. Tahun pertama berkahwin, mengandung kali pertama tetapi keguguran. Juga mengalami masalah period yang tidak teratur.

Rawatan yang dijalankan sebelum kaedah CVT
Pada tahun 2001 beliau mendapatkan nasihat dan khidmat di sebuah hospital pakar di sini. Di sana beliau telah diberi pil kesuburan, kali pertama hasilnya terdapat sedikit telur. Bulan berikutnya pengambilan pil kesuburan diulang lagi, tidak ada telur dihasilkan. Selepas itu menjalani kaedah "injection", juga tidak mendatangkan hasil yang diharapkan. Doktor pakar menyarankan beliau membuat "drilling", bagaimanapun kaedah ini tidak dibuat kerana sebab-sebab tertentu. Selepas itu beliau tidak berusaha dengan mana-mana kaedah

Tempoh Rawatan CVT sehingga pulih
Pada 26 January 2003 mula membuat rawatan Hidroterapi ais di pusat rawatan panel CVT Kota Masai. Formula NW02 diberikan pada hari pertama rawatan. Rawatan dibuat 3 hari berturut-turut. Pada hari ketiga diberikan formula NW16 dan set Alga. Beliau disarankan mengambil formula NW16 dan menggunakan minyak Alga selama sebulan dan tunggu sehingga period yang akan datang sebelum rawatan atau formula NW berikutnya. NW adalah singkatan bagi Natural Wave (Getaran)

Pada 11 March 2003, beliau datang semula kerana masih belum period. Hasil diagnosa menunjukkan beliau mengandung. Kami menyarankan supaya beliau membeli pregnancy test kit untuk melihat sejauh mana ketepatan diagnosa sebelum mengambil ujian pengesahan yang lebih mahal. Hasilnya positif dan kami pun menyarankan supaya ujian dibuat di klinik berhampiran, keputusannya juga positif.

Beberapa minggu kemudian beliau diberi formula NW02, NW20 untuk menguatkan saraf dan otot, NW16 untuk mengelakkan keracunan dan Seri Wajah. Sekarang ini kandungan beliau sudah berusia hampir 5 bulan.

Testimonial no:5 ( Gout ) - PPCVT Johor -

Mohd ZainNama: Mohd Zain bin Bahasin
No. K/P : 551206-01-5701
Umur: 48 tahun
Jenis penyakit: Gout
Lokasi: Pasir Gudang

Ringkasan penyakit
Mengalami penyakit gaout lebih dari 2 tahun, alah kepada ubat penahan sakit dan juga mengalami masalah kerap buang air kecil. Gout akan menjadi lebih teruk jika mengambil ubat penahan sakit dari hospital. 

Rawatan yang dijalankan sebelum kaedah CVT
Selain dari mengambil ubatan hospital beliau telah mencuba rawatan membuang toksid dengan cara menampal tapak kaki tetapi tiada perubahan. Berendam dengan air suam yang dicampur sejenis ubat juga tidak mengurangkan kesakitan yang dialami.

Tempoh Rawatan CVT sehingga pulih
Beliau telah diberikan Seri Wajah, Tea Tree, NW01 dan Garam Booster selepas konsultasi pertama. Pada keesokan harinya beliau telah boleh berjalan perlahan-lahan. Selepas 2 hari penggunaan beliau telah pun boleh menjalankan tugas dan boleh memandu semula selepas 1 minggu. 

Selepas 1 bulan, alahan kepada ubatan hospital hilang dan masalah rabun dekat juga dapat diatasi.

Kos keseluruhan rawatan adalah RM315.00 sahaja.

TT Pesakit - Mohd Zain TT PP CVT

 

Testimonial no:6 ( Penyakit Kulit ) - PPCVT Johor -

Pn ZalehaNama: Zaleha binti Baba
No. K/P : 790902-01-5316
Jenis penyakit: Penyakit kulit

Ringkasan penyakit
Telah menghidapi penyakit kulit sejak berumur 12 tahun. Kulit gatal serta berbiji-biji dan berair. Hampir seluruh tubuh kecuali leher dan ke atas mengalami masalah ini.

Rawatan yang dijalankan sebelum kaedah CVT
Pada tahun 1999 contoh kulit beliau telah di amabil oleh hospital kerajaan di Johor Bahru dan dihantar ke Kuala Lumpur untuk dianalisa. Bagaimanapun jawapan yang diterima adalah tiada ubat.

Pada tahun 2002, beliau terpaksa mengambil ubat hospital untuk menghilangkan kegatalan.

Tempoh Rawatan CVT sehingga pulih
Pada bulan November 2002, beliau telah mencuba rawatan mandian haideroterapi ais. Setelah 3 kali mandian  penyakit yang beliau alami telah pulih sepenuhnya dan sehingga sekarang tidak perlu lagi mengambil ubat untuk menghilangkan kegatalan.

 

Here is our address, phone number, and detailed directions or a map to our office.

Pusat Rawatan Hidroterapi Ais
No 17 Jln 11 Taman Putra
68000 Ampang
Selangor Darul Ehsan.

Phone   : 019- 28 69 280
Pusat Rawatan Hidroterapi Ais : No 17 jln 11 Taman Putra 68000 Ampang, Selangor D.E