Make your own free website on Tripod.com

Rawatan Alternatif No: 1 di Malaysia

Kisah Benar Pesakit

Home | Forum | Rawatan Mandian Ais | Rawatan Hiv / Aids | Rawatan Kanser | Rawatan Demam Denggi | Alkaline Water | Soalan | Tanda ditubuh | Kisah Benar | Penawar | Tangkap Jin | Siapa aku ? | Sel / Aura / Masa NW | Tips Kesihatan | Tips diet | Mandul | Air | Birthday | Beli Produk | Contact us

Lungs

Contoh: Penyakit yang pernah dirawat melalui kaedah CVT. 

Penyakit: Darah tinggi - Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Seorang pesakit yang datang dari Kota Tinggi pada 19/07/03 mengidap darah tinggi dan kencing manis - tekanan darah 190 plus sebelum rendaman pertama. 

Saya berikan garam booster sahaja (budget) untuk diamalkan. 20/07/03, teruskan rendaman ke2. 21/07/03 sebelum rendaman ke3, tekanan darah beliau sudah diparas 130, dan matanya lebih jelas dari sebelumnya.

 

Penyakit: Susah mengawal kencing & kencing terlalu kerap. 

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Kos untuk menjalani pembedahan untuk masalah inin sekurang-kurangnya rm5000. tahun lepas, kawan saya membawa adiknya (perempuan berumur 20 puluhan) untuk menjalani rawatan hidroterapi di pusat rawatan saya. selepas 3 rendaman badan (isteri saya yang menjalankan rawatan untuk wanita), beliau saya berikan nw02, nw16 dan nw17, dan seri wajah. masalah beliau selesai selepas 3 rendaman. baru-baru ini saya ada bertanya dengan kawan saya itu, beliau memberitahu, sehingga sekarang masalah itu tidak datang lagi.

 

Penyakit: Period berterusan - Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Sepasang suami isteri datang membawa anak perempuan mereka yang mempunyai masalah yang di atas. anak mereka baru lepas spm. apabila dirujuk kepada hospital, pihak hospital menyarankan beliau diberi pil perancang untuk menyelesaikan masalah itu. oleh kerana tidak setuju dengan cara itu, mereka ingin mencuba rawatan hidroterapi ais cvt.

Selepas rendaman badan yang pertama, saya berikan beliau nw02. pada hari ke2 beliau memberitahu period dah berhenti. selepas rendaman ke2, saya berikan nw16. pada hari ke3 tidak ada period, saya berikan nw17. ini berlaku pada tahun llepas.

 

HEMPEDU ROSAK - JANGAN DIBUANG, CUBA DULU DGN CVT  -

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Sewaktu saya bekerja di meru tahun lepas, ada seorang kawan bernama Roslan dari Banting berjumpa saya di tempat kerja. Beliau memberitahu yang beliau baru keluar dari hospital kerana masalah hempedu. ketika itu beliau sedang dalam kesakitan dan tidak mampu memandu. beliau memberitahu hospital pakar memberi beliau tempoh 3-4 hari untuk membuang hempedunya yang dikatakan rosak.

Saya menyuruh beliau membeli ais dan saya cuba menjalankan rawatan hidroterapi ke atas beliau waktu makan tengahari. Esok paginya beliau menalipon saya memberitahu sakit beliau sudah tidak ada lagi. saya menyuruh beliau berjumpa saya dan saya berikan beliau seri wajah, garam booster dan nw01 dan menyuruh beliau membuat sendiri rawatan itu di rumah.

Beberapa hari lepas saya menalipon beliau untuk memastikan keadaan beliau (hampir setahun), beliau memberitahu masih seperti biasa. memang sudah rezeki beliau, selamat kos pembedahan rm5000 dan selamat dari kehilangan hempedu yang besar fungsinya untuk kehidupan yang sihat.

 

KAKI BENGKAK - TAPI TIADA RASA SAKIT

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Seorang kawan membawa datuk beliau yang berusia 82 tahun ke tempat saya untuk di rawat. sebelum itu beliau telah pergi ke klinik swasta, dan disarankan supaya pergi ke hospital. kakinya bengkak dari betis ke bawah, kelihatan seperti untut.

Penyakit seperti ini belum pernah saya rawat. ianya bukan ghout dan pesakit tidak ada masalah kencing manis. saya jalankan rawatan hidroterapi ais cvt dan berikan nw01 dan garam booster. pada keesokannya beliau datang lagi, didapati bengkak sudah susut sedikit.

Selepas rawatan ke2, nanah keluar dari kaki beliau. selepas 5 rawatan, saiz kaki beliau kembali normal.

 

MIGRAIN - BERENDAM AIS  - Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Ada seorang pesakit wanita berumur 82 tahun datang untuk mencuba rawatan hidroterapi ais untuk masalah migrainnya yang dah dihidapi bertahun-tahun. mata beliau kelihatan merah dan berair kerana tidak cukup tidur - beliau tidak dapat tidur nyenyak dan sering mengigau.

Selepas rawatan pertama, beliau memberitahu beliau telah dapat tidur dengan nyenyak dan selesa tanpa mengigau. jadi, migrain pun cepat juga kesannya kalau betul caranya.

 

PARKINSONS JUGA BOLEH DIRAWAT - Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Seorang kawan membawa bapa mertuanya dari felda sening kota tinggi yang mengidap penyakit parkinsons selama lebih kurang 2 tahun. beliau perlu mengambil sebiji ubat sehari untuk mengelakkan dari menjadi kaku. juga ada penyakit darah tinggi.

Pada hari pertama datang untuk dirawat pergerakan beliau sangat perlahan, berjalan tanpa mengangkat kaki.

Pada hari ketiga sudah boleh mengangkat kaki untuk melangkah. saya menyarankan supaya mengurangkan pengambilan pil hospital kepada 1/2 biji sehari dan seterusnya mengurangkan kepada 1/4 dan berhenti terus dalam tempoh seminggu.

Selepas 2 minggu rawatan beliau sudah boleh menebas, biasalah orang felda. sepanjang rawatan beliau saya beri nw01, nw20 dan garam booster.

 

MERAWAT SENGGUGUT DENGAN HIDROTERAPI AIS

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Seorang kawan dari senai johor membawa isterinya untuk mencuba rawatan hidroterapi ais untuk masalah senggugutnya yang boleh dikatakan teruk. setiap kali period, mesti mc.

Selepas 3 mandian dan formula nw16, tidak ada senggugut lagi pada 3 kali period selepas rawatan, dan tak perlu mc lagi.

 

HILANG KEBOLEHAN BERCAKAP - BOLEH CUBA JUGA

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Semasa saya di kampung, ada seorang yang sekampung dengan saya membawa isterinya yang hilang kebolehan bercakap. sebelum ni dah macam2 cara dan kaedah di cuba, termasuk urutan tradisonal. dengan izin tuhan, semasa berendam yang pertama beliau mengeluh kerana rasa sakit semasa berendam dengan menyebut "sakitnya!". selepas rawatan tu beliau dah boleh bercakap seperti biasa.

 

ANGIN AHMAR/STROKE - JUGA BOLEH DIRAWAT

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Sudah ramai pesakit stroke yang berjaya dipulihkan dengan rawatan hidroterapi ais CVT. biasanya kesan pemulihannya dapat dilihat dalam tempoh 3 rawatan.

Ada juga pesakit yang tidak mendapat kesan yang diharapkan. biasanya yang tak yakin, yang tidak betul2 berminat dan yang mengambil rawatan bukan di atas kehendak sendiri. ada juga yang tak ambil formula seperti yang diberitahu.

Untuk mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengidap stroke, boleh cuba rawatan ini, kerana kesannya terlalu cepat berbanding terapi yang dibuat di hospital. jangan fikirkan 5 tahun mengidap stroke sudah terlalu lama untuk pulih. kalau yang baru 2-3 hari kena tu, lebih cepat sembuh - mungkin dalam 7 rawatan atau kurang.

 

MERAWAT BEGUK DENGAN KAEDAH CVT

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

 

Anak saya yang berumur 5 tahun tiba2 tumbuh bintat besar di lengannya (ada orang panggil gegata, ada panggil sembur bota). saya sapukan kapur. tumbuh pula di lengan sebelah lagi. sapu kapur lagi. tumbuh di kaki pula, kemudian muka. ini semua berlaku dalam lebih kurang satu jam. saya tahu ini bukan penyakit biasa. selepas itu demam panas.

Esoknya saya buat rendaman untuk anak saya ini, tak masuk ais, cuma bahan2 yang lain yang biasa. semasa berendam saya jiruskan sekali. selepas mandi, bintat2 besar di tubuhnya hilang.

Hari yang berikutnya, bengkak besar tumbuh di pipi kirinya - macam beguk, tapi lebih besar dari beguk. saya berikan dia nw08 setiap 5 minit sehingga habis sebotol haritu. pipinya saya sapukan nila sebelah siang mengikut petua dulu-dulu. habis nw08, saya beri nw06. kedua2 formula habis dalam 3 hari. dalam tempoh itu, bengkaknya surut, sehingga hari keempat, tak ada bengkak lagi. saya teruskan dengan nw02. anak saya sembuh dalam 5 hari tanpa sebarang ubat dari klinik/hospital.

Jika anak anda terkena masalah ini, boleh cuba kaedah ini, cuma pastikan tidak ada gangguan terlibat. jika tak pasti, jumpa ppcvt berdekatan.

  

LUTUT BERNANAH LEBIH 1 TAHUN - BOLEH JUGA

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Seorang pesakit dari singapura datang untuk mencuba kaedah hidroterapi ais. beliau telah berbelanja lebih sgd30,000 untuk masalah beliau.

Masalah beliau ialah lutut kirinya bernanah lebih dari setahun. setiap hari lubang di lututnya perlu di tampal plaster untuk mengelakkan nanahnya keluar berterusan. beliau tidak ada kencing manis, luka itu bermula dari kerana jatuh terhentak di jalan raya.

Selepas rendaman pertama, saya berikan beliau sedikit t tree untuk di sapu di tempat lukanya. beliau dah boleh angkat kakinya.

Walau pun saya tahu t tree memang cepat berkesan untuk masalah luka2, tapi tak sangka pula begitu cepat kesannya.

 

GHOUT - ANTARA PENYAKIT YANG PALING CEPAT DIRAWAT DENGAN KAEDAH CVT - Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Penyakit gout adalah antara penyakit kronik yang paling mudah dirawat dengan kaedah hidroterapi ais CVT.

Sepanjang pengalaman saya, pesakit sembuh dalam tempoh 3-7 rawatan (dengan disertakan pengambilan nw01, nw20 dan garam booster).

Ada sekali pesakit gout yang menjadi semakin teruk lepas rawatan pertama di mana pada hari ke 2 dan ke 3 terpaksa dipapah.

Yang ini kerana ada gangguan yang terlibat. pada hari ke4, saya pergi menjalankan rawatan di rumah beliau. hari ke5 beliau sudah boleh menunggang motosikal dari rumah beliau yang terletak lebih kurang 15km untuk ke tempat saya untuk rawatan terakhir.

 

MERAWAT MASALAH KESUKARAN BERNAFAS

- Di Rawat Oleh PPCVT Johor -

Bulan ogos 2003 seorang petugas di politeknik di sini telah datang untuk merawat masalah beliau. hospital pakar di sini telah mengesahkan beliau tidak ada masalah jantung atau paru2. malah beliau dicadangkan supaya bertemu pakar sakit jiwa. masalah kesukaran bernafas itu menyebabkan beliau sudah hampir 2 minggu tidak tidur. sebelum ini pernah dirawat oleh seorang pengamal darulsyifa.

Selepas rawatan hidroterapi ais ke 2, kesukaran bernafas mula reda dan beliau sudah boleh tidur. beliau pulih selepas 7 rawatan dan beberapa formula nw. semalam beliau datang lagi untuk mengambil garam booster kerana kesannya.

Masalah pernafasan yang sukar jika bukan disebabkan masalah jantung/paru2 memang menakutkan sipengidap sehingga boleh menjadi gila jika tidak dirawat.