Make your own free website on Tripod.com
LINKS
ARCHIVE
« June 2017 »
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Wednesday, 9 March 2005
Stroke
Mood:  happy
Ada patient aku sorang nih nama dia Pakcik Hanfiah, umur dah 58 tahun. First time aku jumpa memang laaa dia tak senyum. Nih memang penyakit orang stroke.

kalau orang stroke kita kena perhatikan 3 perkara:
1- suruh senyum
2- suruh angkat kedua belah tangan ke atas
3- suruh sebut apa jua perkataan mudah

Kalau dia takleh buat maknanya keadaan kritikal, copek2 laa jumpa doktor, kang silap2 leh padam kat situ jer!!

Anyway, lepas mandi ais dia okey, nampak ceria dan tangan dah makin kuat, so i pon happy. Tapi setakat 2 kali jer mandi, pastuh dia nak balik kampung sebab dia kata dah tak larat dah nak berubat sebab sejuk sesangat.

Tak mengapalah, tapi saya suruh dia amalkan makan NW dan suruh amalkan mandi malam seri wajah. Harap-harap dia okey. Dia kata bulan depan nak datang lagi....

harap2 dia datang lah.....anyway kesimpulannya aku sudah berjaya rawat dia sebab result menunjukkan dia makin sihat. Alhamdulillah

Allah jua yang menyembuhkannya, dan aku insan yang lemah tiada daya upaya melainkan dgn izin Allah hanya mampu berikhtiar atas ilmuNya.

sekian

Posted by cvtampang at 3:42 AM EST
Post Comment | Permalink
Tuesday, 22 February 2005
Makerting Programme
Lan ASMA sudah jalan dia punya makerting dengan wife dia semalam. Siap panas-panas pukul 11am sampai pukul 5pm turun promote empire ict.

Siap ada orang yang kerek laaa, sindir-sindir laa..., tak berapa layan laaa...macam-macam!! Namun begitu ada yang berminat, client cakap tunggu cukup bulan :) Tahniah Lan!! dalam banyak-banyak setan yang tak nak pon tapi masih ada yang nak. Kalau sorang nak dah RM75 tapi kalau ada 2 orang nak satu hari dah RM150.

EMmm nih dah kira cukup besar RM150 X 20 = RM 3000.
Okey lah tuu, berbaloi!!

Nih lan dah start pon, aku bila lagik?? emMMmM...sebenarnya aku punya target lebih besar...
RM10 000. Just Do it!! Dicipline!! Consistance!! Doa!!emMMm apa lagik?? imagine u can!! solat tahjud dont miss it every 2.00 pagi.

Okeylah... mudah-mudahan Allah mudahkan urusan hidup ku!! AMin!!

Posted by cvtampang at 10:21 PM EST
Updated: Tuesday, 22 February 2005 10:24 PM EST
Post Comment | Permalink
My Life to aim RM10 000 per month!!
Mood:  blue
Makerting telekom for streamyx to acheive at least RM2000 per week.

1 application equal to RM55 and in order to achieve RM2000 per week, i need to submit 37 form. Meaning that per day i have to arrange 20 form. The format is about to survey the service of Streamyx Contractor. Beside that we also take this oppurtunity to:
1) sales computer for government
2) Service, repair and upgrade pc
3) Streamyx application

Out of 7 working days, i only have 5 days to struggle to do telekom. Meaning per day i have to submit 20 form multiply by 5 which is 100 forms per week.

4 weeks meaning 400 form = RM22 000.

I also have to arrange my time to do medic for people who need to be heal form the concept of Colour Vibration Therapy. But this is by appointment, but i plan to add one more bath tub in order to get more customers.

from cvt i plan to get minimum RM 5000.
When i achieve my target i plan to help my mother my father, my brother, both of my sisters,

May Allah bless me. AMin! Allah, please help me, i really in trouble right now.

Posted by cvtampang at 6:04 AM EST
Post Comment | Permalink
Sunday, 20 February 2005
Patient: Haslina Taman Tasek
Hari tuh ada gangguan jin, saya dah buangkan jinnya, tapi semalam dia sms saya dia kata nampak kelibat kat dalam rumah dia.

Saya tak sempat lak check samada jin lama atau jin baru, saya terus pindahkan jer jin tuh.

Mungkin jin lama atau mungkin kaum kerabat jin lama tuh...eMMmM...

Nantilah saya siasat, penat sikit laa malam tadik nak buat camner, mata pon rasa ngantuk jer...

Posted by cvtampang at 8:54 PM EST
Post Comment | Permalink
Patient Nurse Ampang Putri
Mood:  caffeinated
Patient: Cik Zaharah, nampak dah macam okey selepas rawatan, tapi masih jalan goyang-goyang, nampaknya energynya belum betul-betul pulih.

Dia kena mandi lagi seminggu 3 kali sampai dia betul-betul pulih, Skang terpaksa resign keje dulu dan saya kena buat surat memebuat rawatan terhadapnya sebab hospital nak tengok....

Harap semuanya okey :)

Posted by cvtampang at 8:51 PM EST
Post Comment | Permalink
Sakit bahagian peranakan
Mood:  d'oh
Patient saya Suhailah sakit kat bahagian peranakan kerana terpaksa buat operation huruf "T" kerana masa nak beanak dulu anak songsang.

Dr kata dia takleh mengandung lagi, sebab kalau ngandung jugak nanti tepat huruf "T" tuh pecah, so merbahahayakan kesihatan ibu, setakat ngandung 3 bulan jer boleh, pastuh kena buang.

Saya mandikan dia semalam dan bercadang nak beri dia alga shousma for women dan NW16, dia keje kat 7 eleven, so minggu dia meeting ada visitor come from Japan.

So next rawatan, insyaAllah hari Sabtu & Ahad kena mandi lagik....

moga Allah menyembuhkannya, amin :)

Posted by cvtampang at 8:49 PM EST
Post Comment | Permalink
Orang hantar jin dikenalpasti Hantu Raya ganggu effa
effa skang nii tenat kat icu kerana ada gangguan , actually semalam saya nak tolong, kira malam tadi pukul satu, tapi ada jin ganggu nak takut2kan saya....

siot tul lah jin tuh, saya amik keputusan tido jer dulu...

mungkin hari nih saya akan belasah jin tuh, tak kira, saya akan cakap baik-baik dulu, kalau berdegil saya akan pindahkan jin tuh...

sekian, nanati doctor tolong yer effa, moga Allah membantu proses penyembuhan ini, amin :)

Posted by cvtampang at 8:45 PM EST
Post Comment | Permalink
Patient Putrajaya want to get married
emMmm.... semalam saya check dia pada pukul 7.30pm nak kenal pasti warna diri dia tak dapat-dapat.

Rasa macam terbalik jer..

Biasalah time nak maghrib nii memang tak sesuai untuk kita kinesiology

Posted by cvtampang at 8:42 PM EST
Post Comment | Permalink
Rovilna Masalah Tapak kaki perit ke belakang
Patient saya tinggal di keramat, rasa kebas-kebas di kaki dan tangan.

Saya beri NW19 & NW4 kerana kinesiology cakap macam gitu. Tak tau pulak apa rasionalnya....

Tengah dok kaji laaa nii....emMMmM

Posted by cvtampang at 8:40 PM EST
Post Comment | Permalink
Wednesday, 9 February 2005
gangguan jin yang selalu mengganggu dibilik tidur.
Haslina yang tinggal tidak jauh dari pusat rawatan saya iaitu di kampung tasek tambahan mengalami masalah gangguan jin dimana jin itu suka lepak kat bilik tidur dia dan kadang2 mengganggu masa time kerja.

Solution: tabur garam dan amalkan mandi pati bunga dan menggunakan kotak energy untuk pindahkan jin ke tempat lain.

Posted by cvtampang at 6:58 PM EST
Post Comment | Permalink

Newer | Latest | Older